Jäsentapaamisia karhumailla

27.11.2015

Kajaanissa laskettiin lantteja, että saatiin aamukahvit maksettua. Vaikeita aikoja eletään, mutta hymy auttaa eteenpäin.
Kuhmossa karhut ovat jo joulutunnelmissa.

Kainuun kierros oli ainakin ProUnionin toimistolle kuluneen viikon kohokohta. Työpaikoilla tavattiin Kajaanissa ja Kuhmossa.

Omituinen sää koko Suomessa jatkuu. Lämpöasteilla mennään ja taivaalta tulee milloin vettä ja milloin räntää. Lumi ei maassa viihdy ja pimeyttä riittää. Positiivinen asenne auttaa. Hyvä pyöräilykeli, kun sauvakävelijät eivät ole menoa haittaamassa, todettiin Kajaanissa.

Valtakunnan uutiset ovat illasta toiseen täynnä terrorismin uhkaa, hallitsematonta maahanmuuttoa ja talousahdinkoa. Vaikka kuinka lähimmäisistään välittäisi, ei koko maailman tuskaa  jaksa pieni ihminen harteillaan kantaa. Jokaisella seutukunnalla on (onneksi) myös omat kotoiset uutisaiheensa: Kajaanin kaupungin rikkinäiset jouluvalot ja sudet puhuttavat itärajan pinnassa.

Yhteen päivään mahtui monta kohtaamista kahvikupin ääressä: Kainuun ELY-keskuksessa, Valtorin yksikössä ja Pohjois-Suomen maistraatissa. Valtorin uuteen yksikköön oli ensimmäistä kertaa tutustumassa  myös varapääluottamusmies Niina Roth. Illalla tavattiin vielä suurella porukalla Wanhalla kerholla.

Turneen toinen päivä hurahti Kuhmossa Maahanmuuttoviraston kuulumisia päivittämässä. Turvapaikanhakijoiden määrän räjähdysmäinen lisääntyminen ennen muuta kuuluu Kuhmossa. Viraston puhelimessa tapahtuva asiakaspalvelu on sijoitettu paikkakunnalle. Puhelin pirisee kiihtyvään tahtiin. Kovan paineen alla kaikilla maailman englannin kielen murteilla, asiakkaalle vieraassa kulttuurissa ja yhteiskunnassa annettava neuvonta on ammattitaitoa ja huikeaa asennetta vaativa työ. Hatunnosto näille ammattilaisille!

Yhdessä sovittiin, että useammin pitäisi tavata ja järjestää myös pohjoisessa kokoontumisajoja. Matkakohde voisi olla monelle jo kovin tutuksi tulleen Tallinnan sijasta vaikkapa Kostamus. Mukavaa olisi toisen naapurimaan meininkiä joukolla ihmetellä.

Juhlakauden lähestyminen saa  mielen iloiseksi. Joulukarhuihin törmättiin porraskäytävässä Kuhmossa. Tuskin metsäkarhut tonttulakki päässä vastaan tallustelevat.

 

 

 

Päivitetty: 2019