Tippa syysretkellä Tallinnassa

6.9.2015

Tipan uusi hallitus ryhmäpotretissa.

Tietohallinnon pardialaiset, tuttavallisemmin Tippalaiset, järjestivät vuosittaisen kokoontumisajon viikonvaihteessa Tallinnassa. Työtovereiden kanssa on mukava tavata livenä, kun työssä yhteydenpito hoituu usein Lyncin välityksellä ja luurit korvilla.

Vaikka ryhmäytyminen ja virkistäytyminen oli tärkeässä osassa, hoidettiin asialliset hommat ensin alta pois. Vuosikokouksessa käsiteltiin normaalit sääntöjen edellyttämät asiat ja valittiin uusi hallitus.

Toimintakertomuksesta jokainen saattoi todeta, että kovasti uuden viraston - Valtorin - pystyyn näkäiseminen on työllistänyt myös yhdistysaktiiveja ja henkilöstön edustajia. Erilaisia henkilöstön arkeen vaikuttavia ohjeistuksia on valmisteltu kymmeniä ja niiden sisältöön vaikuttaminen on vaatinut paneutumista.

Yhdistyksen visio on olla Valtorin suurin ja vaikuttavin henkilöstöyhdistys. Hyvin on edetty tässäkin, koska jäsenmäärä kasvaa koko ajan. Reissussa oli mukana monta uutta kasvoa.

Tipan puheenjohtajana jatkaa Kim Lumme ja varapuheenjohtajana Niin Roth. Hallitustyöskentelyyn löytyi hyvin innokkuutta.

Kokouksen jälkeen pohdittiin Valtorin palkkausjärjestelmän valmistelutilannetta ja järjestelmän käyttöönoton rahoitusongelmia. Lisäksi vaihdettiin ajatuksia työpaikkatason toiminnan elävöittämisestä ja jäsensuhteen tiivistämisestä.

Epäilemättä viikonlopun paras anti oli yhdessäolo. Juttua riitti ja hauskaa oli. Valtori on monella tapaa uskomaton työpaikka. Henkilöstö on tullut ympäri valtionhallintoa ja tuntee asiakasvirastot läpikotaisin. Tallinnassa ei voivoteltu valtiontalouden surkeaa tilaa tai muuta maailman kurjuutta. Katse on suunnattu lujasti tulevaisuuteen. Tämä ammattilaisten porukka on valtava voimavara työnantajalleen ja toisilleen. Kippis ja kulaus sille!

Erityiskiitoksen ansaitsevat matkanjohtajat. Ilman teitä ei tätäkään reissua olisi heitetty.

 

 

 

Päivitetty: 2019