« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu

Selkeä viesti Rautatientorilta hallitukselle

19.9.2015

ProUnionin banderolli matkalla Rautatientorille.
Pardian puheenjohtaja Niko Simola joukkojensa keskellä.

Palkansaajien suurmielenosoitus Helsingin Rautatientorilla 18.9.2015 oli viesti jo itsessään. Sade, tuuli ja salamointi eivät lannistaneet yli 30 000 paikalle saapunutta kaikkien kolmen palkansaajakeskusjärjestön jäsentä. Ääntä riitti, liput liehuivat ja kylteissä oli toinen toistaan nokkelammin muotoilut terveiset hallitukselle. Välillä rankaksi äitynyt sade sai vain ilmapallot ajoittain riippumaan alhaalla.

Porukan viesti on hyvin selvä. On mahdoton hyväksyä hallituksen valitsemaa toimintatapaa ja esitetty leikkauslista on epäoikeudenmukainen. Palkansaajat ymmärtävät hyvin talousahdingon ja ovat osaltaan valmiita tinkimään. Oikein ei kuitenkaan ole, että leikkaukset ja palvelussuhteen ehtojen heikennykset kohdistuvat erityisesti julkiseen sektorin naisvaltaisiin aloihin, joilla tehdään työn luonteesta johtuen myös paljon vuorotyötä. Sairastumisesta rankaisemista ei kukaan ymmärrä.

Sitä ei pakoon päästä, että pallo on taas työmarkkinajärjestöillä. Ulospääsy on haettava. Oma vaihtoehto hallituksen leikkauslistalle on saatava kasaan. Palkansaajaliikkeen on käytännössä osoitettava kykynsä toimia nopeasti muuttuvassa maailmassa. Jo pitkän aikaa on aloitteiden suhteen niskan päällä ollut EK. Siilipuolustus ei nyt auta. Omat kortit on lyötävä pöytään ja haettava ratkaisu, joka paremmin vastaa kansalaisten käsitystä reiluudesta ja oikeudenmukaisuudesta.

Hihat ylös ja hommiin Antti, Juha, Kari, Lauri ja Sture.


31.3.2020 klo 12:55:25